06 824 825 11
Hit enter to search

Sociale Huishond cursus

Kan jouw hond de verleiding weerstaan?

Kan je geen genoeg krijgen van de oefeningen? Dan is de sociale huishond cursus echt iets voor jullie! Hier duiken we verder de gehoorzaamheidssport in en gaan we de hond stapsgewijs leren om zijn impulsen onder controle te houden. 

De cursus kan worden afgesloten met een ‘officieel’ examen via de FHN (Federatie Hondensport Nederland), waarbij er een keurmeester langskomt om te examineren. Van zo’n examen dag maken we altijd een feestje met een hapje en een drankje en, hopelijk, aan het eind een mooi diploma. Gemiddeld zijn er 20 lessen nodig om deel te kunnen nemen aan het examen. 

Hier gaan we aan werken

Deze cursus draait om impulscontrole, want er komen nogal wat verleidingen en spannende dingen op het pad van jouw hond! 

Het baasje volgen langs lekker voer, hier komen, rustig blijven en volgen met de nodige afleiding, het zijn allemaal dingen die aan bod komen in de sociale huishond cursus. Samen met jou moet de hond rustig blijven als hij wordt ingesloten, loopt hij langs een wapperende vlag en moet hij bij je blijven zitten op een, geimproviseerd, terrasje. 

Stapsgewijs nemen we alle spannende en leuke verleidingen door en begeleiden we jou in hoe je je hond hier rustig doorheen kan loodsen. Uiteraard doen we dit door middel van positieve en speelse trainingsmethodes, zodat zowel jij als je hond een goede tijd hebben!

De oefeningen zijn opgesteld in een reglement van de FHN. Als je nu al nieuwsgierig bent geworden, kijk dan snel op: Microsoft Word – 201912_GG_Sociale Huishond (fhn.nl)  voor het reglement.

Maar waar hard gewerkt wordt, is ontspanning ook belangrijk. Daarom zetten we nog regelmatig wat attributen neer voor een leuk parcours en oefenen we bijvoorbeeld het hier komen eens met een paar sprongetjes tussen jou en je hond.

De oefeningen volgens FHN:

Praktische informatie

Twijfel je nog? Neem contact op voor een gratis intakegesprek!