06 824 825 11
Hit enter to search

Puber- en Basiscursus

De puberteit staat voor de deur!

De puberteit bij honden is een fase die veel baasjes het liefst zouden overslaan. De hormonen gieren door het lijf van je hond en dat kan zorgen voor het nodige ongewenste gedrag (en ook voor hele grappige momenten). Waar jouw pup nog zo goed luisterde, heeft jouw puberhond de grootste moeite om nog met jou samen te werken en gaat hij (letterlijk) steeds verder bij jou vandaan. In de Puber- en basiscursus geven we jou dé handvatten om jouw hond liefdevol door deze nieuwe periode van zijn leven te begeleiden!

Ook veranderd het lichaam van je pup steeds meer in een volwassen hondenlichaam en dat kan voor je hond soms best lastig zijn. Hij moet wennen aan alle veranderingen en kan daardoor soms wat ‘slungelig’ worden. 

Geen stress, het is een fase! En wij helpen jullie graag door die fase heen. Dit is vaak ook de fijnste cursus om mee te starten als je een herplaatser uit het binnen -of buitenland hebt geadopteerd. 

Hier gaan we aan werken tijdens de puber- en basiscursus

We gaan in de puber- en basiscursus verder op wat we in de puppycursus geleerd hebben!

Ook in deze cursus komt de nodige theorie aan bod. Wekelijks proberen we te starten met een stukje theorie over allerlei onderwerpen rondom puberteit en de volwassen hond. We laten dingen als lichaamstaal, sterilisatie en angstfasen allemaal de revue passeren en staan open voor suggesties. 

Wat betreft de oefeningen gaan we door op wat we in de puppycursus geoefend hebben. We leggen meer de focus op de hier komen en volgen en breiden de aandachtsoefeningen verder uit. Belangrijke onderwerpen als het verbeteren van je timing van belonen en het beter leren sturen van je hond nemen we mee tijdens de trainingen en daarom mag het wekelijkse parcours ook tijdens de basiscursus niet ontbreken. 

 De basiscommando’s als ‘af’ en ‘blijf’ worden moeilijker gemaakt en ook blijven we onze honden zoveel mogelijk belonen voor goed gedrag, zowel wat we vragen als wat we niet vragen. 

Aan het eind van de cursus nemen we een examen af en op de allerlaatste les gaan we naar de Groevenbeekse heide om al het geleerde in de praktijk te brengen.  

Na de basiscursus kan je verder met de sociale huishond cursus of kan je starten met een hondensport.

De oefeningen & theorie:

Praktische informatie

Twijfel je nog? Neem contact op voor een gratis intakegesprek!

Neem alvast een kijkje bij onze puber- en basiscursus!