06 824 825 11
Hit enter to search

Praktijkspeuren

Is jouw hond een échte speurneus?

Praktijkspeuren is een geweldige sport voor bijna elke hond, pups en senioren, fit en met gebreken. Bij speuren gaat je hond aan de lange lijn op zoek naar een persoon in het bos. Hij krijgt daarvoor eenmalig iets te ruiken van de te zoeken persoon en verder is het zijn taak om die geur vast te houden en die persoon te vinden.

 Zowel in groepsverband als privé is praktijkspeuren een hele leuke, maar ook mentaal uitdagende sport. Je hond moet tijdens het zoeken volledig gefocust zijn op de geur en ondanks dat het reukvermogen van een hond subliem is, blijft het erg vermoeiend. Gegarandeerd is je hond uitgeput na een (half) uurtje les en valt hij daarna in een diepe slaap.

Hoe gaan we te werk?

Praktijkspeuren wordt, in tegenstelling tot de meeste cursussen, om de week gegeven. Zo volg je 10 lessen in 20 weken tijd. Er wordt afgesproken in het Ermeloose bos en de exacte locatie wil voor de nodige uitdaging nog wel eens wisselen.

De lessen worden rustig opgebouwd en jullie starten met een route waarbij de instructrice nog in het zicht staat. Vanuit daar gaan jullie van rechte lijnen, naar één bocht, naar meerdere bochten en ga zo maar door.

Op een bospad blijven geuren beter hangen en is het makkelijker voor de hond om de goede route te volgen. Is jouw hond een gevorderde speurneus geworden? Dan worden er ook meer verharde stukken in de routes meegenomen. 

Uitdaging genoeg dus, zelfs na 3, of 5, of 10 speurcursussen!

Praktische informatie

Twijfel je nog? Neem contact op voor een gratis intakegesprek!