06 824 825 11
Hit enter to search

Over ons team en onze mooie hondenschool

Benieuwd naar het verhaal achter Leaf Kynocentrum Ermelo? Lees dan snel verder, we vertellen je het maar al te graag!

Ontstaan uit liefde en passie voor honden ūüíö

Midden 2020 gaf voormalig eigenaar van Kynocentrum Ermelo, Bertus van der Velde, aan dat hij toe was aan zijn pensioen en zijn hondenschool wilde verkopen. Huidig eigenaresse Samantha Smits stond met gespitste oren te luisteren, want een eigen hondenschool leek haar wel wat. Ze trainde als klein meisje al bij Bertus en gaf ook al met plezier les voor hem aan pups en puberhonden. 

Samantha en haar broer Stephan hebben een groothandel in natuurlijke producten in Harderwijk en hebben in 2020 een dierenlijn opgezet met mooie natuurlijke en biologische producten, namelijk LEAF Animal Care. Hoe leuk zou het zijn om die dierenlijn te koppelen aan een hondenschool, en zo nog een mooi bedrijf op te bouwen? 

Zo gezegd, zo gedaan, al snel zaten ze samen met Bertus om tafel en wat later was de koop rond en kon ons nieuwe avontuur starten. Eind 2020 startten de voorbereidingen en vanaf januari 2021 mochten we ons Leaf Kynocentrum gaan noemen, waarbij ‘Leaf’ verwijst naar de natuur.

En als je al een bedrijf te runnen hebt, kan je best iemand gebruiken om wat taken over te nemen en de boel in de gaten te houden. Dat ben ik, Iris: vriendin van Stephan en schoonzus van Samantha. Ondanks dat ik nog niet zo lang in de hondenwereld zit, ben ik verkocht en verliefd op het werk. Ik geniet van het lesgeven en ik geniet enorm van het vooruit zien gaan van de baasjes en de glimlach die op hun gezicht verschijnt als ze dit zelf ook merken. 

Wij staan voor natuurlijke gezondheid en willen honden echt ‘hond’ laten zijn, hun natuurlijke gedrag zoveel laten gaan. Want zo krijg je de gelukkigste honden. Positiviteit, vriendelijkheid, maar ook duidelijkheid willen we uitdragen naar onze honden, gericht op wat we w√©l willen zien, in plaats van wat we allemaal niet willen van onze viervoeters.

Ik hoop jullie een beeld te hebben gegeven van ons ontstaan en onze visie. Scrol naar beneden om meer te weten te komen over onze locatie en om onze instructeurs te ontmoeten. En een kennismakingsgesprek of een proefles mogen altijd, de koffie staat klaar! 

 

 

Liefs, Iris 

Ontmoet onze trainers!

Samantha Smits

Ongeveer 1,5 jaar geleden vroeg Bertus mij om, na al 20 jaar op het veld te staan met mijn honden, zelf les te gaan geven en die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Niet veel later gaf Bertus aan de hondenschool te willen verkopen en ook de keuze om het te kopen was snel gemaakt. Vanaf 2021 is Leaf Kynocentrum van ons en wat blijft het leuk om hondenbaasjes te helpen en hun te zien genieten, net zoals ik altijd heb gedaan op het veld. 

Zelf train ik nog steeds fanatiek met mijn eigen hond Faya en doen we gehoorzaamheid op hoog niveau. Bezig zijn met je hond en een band opbouwen is gewoon het allerleukste wat er is. Ik wil jou dan ook zoveel mogelijk kennis en kunde leren, om net zoveel te genieten van onze trouwe honden zoals ik dat al jarenlang doe.

Ik hoop je heel snel te zien op ons trainingsveld, onder het genot van een drankje! 

Iris Kooi

In 2016 kreeg ik, na jaren lange volhardendheid, ein-de-lijk toestemming om een hond aan te schaffen. Dat proces ging niet helemaal volgens het boekje, want binnen één dag was Neva bij ons thuis. Onverantwoord noem ik het nog steeds, maar wat ben ik blij met haar en wat is ze toch lief. Sindsdien is de hondenliefde aangewakkerd en kan ik me geen leven meer voorstellen zonder hond. 

Toen Samantha me vorig jaar vroeg om te helpen met de hondenschool, was de keuze dan ook snel gemaakt. Met veel plezier neem ik de taken op me, al is het soms ook een flinke uitdaging met mijn 2 kleine aapjes (lees; kinderen) thuis.

Bertus van der Velde

Inmiddels tik ik de 40 jaar lesgeven aan, waarvan ongeveer de helft op mijn eigen hondenschool. Vervelen doet het nooit, dus stoppen ben ik nog niet van plan. Diverse opleidingen en werkplekken hebben mij gemaakt tot wie ik ben en hoe ik lesgeef. Behendigheid, gehoorzaamheid, speuren, ik heb het allemaal gegeven en allemaal wat het even leuk en uitdagend. 

Nu is het langzaamaan eens tijd om wat te minderen en meer bezig te zijn met mezelf en mijn honden. Ik heb een Labradoodle genaamd Tess en een Tervuerense Herder genaamd Janssen.

Jullie komen me zeker nog tegen op de hondenschool!

Sanne Voskuilen

Net als veel van mijn collega‚Äôs in de hondenbranche, ben ik op jonge leeftijd al besmet met het ‚Äėhondenvirus‚Äô. Vroeger thuis hadden wij altijd meerdere honden.¬†

Samen met mijn moeder en de honden ging ik mee naar de hondenschool. Uren kon ik kijken naar de hondentraining. Ik wilde niets liever dan met de honden oefenen. Op 16-jarige leeftijd mocht ik dan eindelijk mijn eerste hond zelf trainen. Dobby, een elfjarige kruising Stafford uit het asiel.

Al tijdens mijn opleiding tot paraveterinair dierenartsassistente wist ik dat ik eigenlijk liever met honden wilde werken. Een opleiding tot kynologisch instructeur volgde dan ook snel, een hondenbaan niet veel later.

 

Annelies Varkevisser

Sinds ik me kan herinneren hebben we al honden thuis, dus toen ik op mezelf ging wonen, was de keuze voor een eigen hond ook snel gemaakt. 

Samen hebben we al verschillende cursussen gevolgd, van gehoorzaamheid tot behendigheid. Toen mij dus werd gevraagd of de opleiding tot instructeur wilde gaan doen en of ik zelf les wilde gaan geven, heb ik de kans gelijk gegrepen! 

Met veel passie sta ik op het trainingsveld en begeleid ik hondenbaasjes om het uiterste uit zichzelf en de hond te halen. 

Darja Ketelaar

Begin 2022 besloot ik dat mijn creatieve studie toch niet bij mij paste en schreef ik me in bij de Martin Gaus Academie voor de opleiding tot Kynologisch Instructeur. Met veel plezier ben ik al bijna aanbeland bij het examen module 1 (hier na komen er nog 3). Honden, en dan vooral de training ervan, zijn mijn passie en inmiddels ben ik er dag en nacht mee bezig. 

Sinds ik me kan herinneren heb ik honden om mij heen. Wonend op een boerderij is dat natuurlijk ook niet zo gek. In 2021 hebben we onze Border Collie Kate gekregen en zo ben ik bij Leaf terecht gekomen. Beginnend bij de puppycursus, zijn we nu bezig met de gehoorzaamheidssport en behendigheid en we zijn nog lang niet van plan om te stoppen! 

Neem alvast een kijken op onze prachtige locatie

Wij zijn gevestigd aan in Ermelo aan de Buitenbrinkweg 44B, op een prachtige locatie tussen de weilanden. Regelmatig zie je (op een afstandje) schapen en koeien voorbij komen en hier maken we dan ook graag gebruik van tijdens de training. 

Ons trainingsveld ligt vlakbij de afslag Strand Horst aan de A28 en dat maakt ook dat we een fijne en centrale ligging hebben voor cursisten uit alle omliggende plaatsen. We hebben cursisten uit plaatsen al Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elspeet, Putten, Vierhouten, Zeewolde en zelfs mensen uit Apeldoorn weten ons te vinden.

We hebben een ruim en goed afgesloten trainingsveld van gras waar we de trainingen geven. Uiteraard zijn er de nodige zitplaatsen gecre√ęerd door middel van stoelen en picknicktafels, zodat aanhang kan blijven om te kijken naar de training. Dit eventueel onder het genot van een kopje koffie, thee of wat fris.¬†

We hebben een knusse en gezellige binnenlocatie voor onze theorie -en privélessen, met een klein kinderhoekje, en buiten hebben we een bestraatte overkapping waar we bij een plotselinge regenbui kunnen schuilen. 

Wil je het in het echt komen bewonderen? Je bent van harte welkom! De koffie en thee staan klaar. 

Nog even in het kort: