Zoveel honden, zoveel meningen over de opvoeding ervan. Dat kan best heel verwarrend zijn als je nieuw bent in hondenland en net je eerste hond hebt uitgekozen. Als je door de opvoedingsbomen het bos niet meer ziet, hoe vind je dan dé puppycursus waarmee jij jouw pup de beste start kan geven om zich te ontwikkelen tot een sociale huishond?

Hieronder heb ik wat tips voor je die je kunnen helpen om de cursus uit te zoeken die jullie het beste op weg zal gaan helpen.

Aandacht voor opvoedingsonderwerpen zoals socialisatie, lichaamstaal leren lezen, het figuurlijke stress-emmertje, verzorgingshandelingen en (dus) het voorkomen van ongewenst gedrag zijn essentieel in een puppycursus!

Dus.. Wat kenmerkt nu een goede puppycursus?

  • Een goede puppycursus start met een theorieles vol met alles wat je moet weten over het houden van een pup. Vragen als ‘hoe kan je jouw pup het beste socialiseren’ tot ‘hoe maak je jouw pup zindelijk’, ze worden allemaal beantwoord.
  • Maar dat niet alleen, ook onderwerpen gericht op de welzijnsbehoeftes van pups en volwassen honden worden uitgebreid besproken. Onderwerpen als slaap, over- en onderprikkeling, stress, lichaamstaal en spelen, ze passeren allemaal de revue in zowel de theorie- als de praktijklessen.
  • Tijdens de praktijklessen wordt er niet enkel aandacht besteed aan het aanleren van de basiscommando’s, zoals ‘zit’, ‘blijf’ en ‘kom hier’, maar ligt de focus voornamelijk op de opvoeding, het opbouwen van een band tussen jou en jouw pup en op het contact maken met elkaar. Socialisatie neemt een belangrijke plaats in in de lessen, net als het aandacht geven aan en aandacht krijgen van jouw hond.
  • Naast dat jouw pup veel moet oefenen door te doen, moet jij dat als baasje ook. Want op welke beloning reageert jouw pup het beste? En hoe ’time’ je je beloning nou perfect? Hoe houdt je de aandacht van jouw hond er het beste bij tijdens de les? Niet alleen jouw pup zal dus dingen onder de knie moeten krijgen, ook jij zal aan de bak moeten.
  • Er wordt enkel positief getraind tijdens de lessen, alles volgens moderne en onderbouwde methodes. Dat betekent echter niet dat er geen grenzen zijn, maar deze worden liefdevol, respectvol en duidelijk naar de hond gecommuniceerd. De focus ligt op wat jij wél wil van jouw hond, in plaats van wat je niet wil. Er wordt níet geschreeuwd, níet getrokken aan de riem en ‘hulpmiddelen’ worden enkel voor korte duur gebruikt.

Nu heb je een idee van waar je op kan letten als jij voor het eerst gaat kijken bij een hondenschool. Wij zijn er trots op dat we aan de bovenstaande punten voldoen. Bij ons draait het om de band tussen hond en baas en het aandacht hebben voor elkaar. De rest volgt dan vanzelf!

Klik hier om naar de informatiepagina te gaan of neem direct contact met ons op!