06 824 825 11
Hit enter to search

Gedrag & Gehoorzaamheid cursus

Verder in de gehoorzaamheidssport!

Na de sociale huishond cursus behaald te hebben, kunnen jullie doorstromen naar de gedrag & gehoorzaamheid cursus en nog verder de gehoorzaamheidssport in. Deze cursus bestaat uit 4 niveaus, namelijk GGb, GG1, GG2 en GG3. 

Hebben jullie alle oefeningen van een niveau helemaal in de vingers (en poten), dan kan je dat door middel van een examen via de FHN (Federatie Hondensport Nederland) bewijzen aan een ‘officiële’ keurmeester. Hierna kunnen jullie gelijk weer doorstromen naar het volgende niveau, waarin de oefeningen weer een stapje moeilijker worden. 

 

Hier gaan we aan werken

Alle oefeningen van de gedrag & gehoorzaamheid cursus staan vast per niveau en zijn te vinden via de link onder het kopje ‘reglementen’.

De honden worden steeds meer losgelaten en zonder riem om moeten ze allemaal oefeningen doen, zoals volgen, apporteren en hier komen op bevel. Daarnaast ga je uit het zicht van je hond, terwijl je hond in een bepaalde positie moet wachten.  

Ook hier nemen we weer stapsgewijs alle oefeningen door op een positieve manier en maken we het steeds moeilijker voor de hond. Een rustige opbouw met veel beloningen zijn belangrijk, zodat zowel jij als je hond een goede tijd hebben.

Maar waar hard gewerkt wordt, is ontspanning ook belangrijk. Daarom zetten we nog regelmatig wat attributen neer voor een leuk parcours en oefenen we bijvoorbeeld het hier komen eens met een paar sprongetjes tussen jou en je hond. 

 

Praktische informatie

Twijfel je nog? Neem contact op voor een gratis intakegesprek!