06 824 825 11
Hit enter to search

Hondencursussen

Hieronder vind je ons gehele cursusaanbod! De hondencursussen worden gegeven in groepen van minimaal 3 tot maximaal 8 cursisten en starten of instromen is vaak direct mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden, ons lesrooster kan je alvast onderaan de pagina vinden. 

Geplande nieuwe cursussen juni - juli!

Sport, spel en fun cursus (5 lessen)
Vanaf zaterdag 2 juli om 11:30 uur
Behendigheid / Agility (10 lessen)
Vanaf zaterdag 2 juli om 9:30 uur
Praktijkspeuren (10 lessen)
Vanaf dinsdag 26 juli om 19:30 uur

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Vliegende hond wil graag met baas naar les

Gefeliciteerd met jullie nieuwe gezinslid! Uiteraard wil je jouw pup de allerbeste start geven en daar helpen wij je graag bij. 

Tijdens de puppylessen staan socialisatie, het versterken van jullie relatie en het aandacht hebben voor elkaar centraal. 

Tussen de 6 – 12 maanden komen pups is de puberteit en dit kan een pittige (en grappige) periode zijn voor jou als eigenaar! De hormonen gieren door het lijf en luisteren is een bijna onmogelijke opgave. 

In de lessen herhalen we op vriendelijke wijze allemaal nuttige oefeningen, leggen we meer nadruk op het ‘volgen’ en ‘hier komen’ en krijg je alle benodigde informatie om de puberteit van jouw viervoeter goed door te komen.

Na de basiscursus kunnen jullie met de echte gehoorzaamheidssport starten! In deze cursus staat afleiding centraal. 

De zintuigen van je hond worden tijdens de lessen geprikkeld door bijvoorbeeld een paraplu, insluiting door mensen of voedsel op de grond. We leren jouw hond stapsgewijs deze prikkels te negeren en/of er niet van te schrikken.

De cursus wordt afgesloten met een examen waarbij een keurmeester van de FHN (Federatie Hondensport Nederland) zal examineren. 

Na de cursus sociale huishond kunnen jullie doorstromen naar onze G&G trainingen. Hierin zijn 4 gradaties, namelijk GGB, GG1, GG2 en GG3, elk te behalen door wederom een uitdagend FHN-examen te volbrengen. 

De oefeningen worden steeds een stapje uitdagender, uitgebreider en moeilijker. Steeds meer wordt de hond losgelaten en moet hij zonder riem om de oefeningen doen. Jullie samenwerking staat dus centraal.

Bij behendigheid, of agility, is het de bedoeling dat jij en je hond zo snel én foutloos mogelijk een parcours van hindernissen en toestellen doorlopen. Springen, slalommen, door tunnels rennen; het zijn een paar voorbeelden van de oefeningen die voorbij komen. 

Snelheid en het atletisch vermogen van hond (en baas) staan centraal. Een onwijs leuke en actieve cursus dus voor jullie beide!

 

Praktijkspeuren is dé hondensport voor iedereen! Laat jij je hond zijn neus écht een goed gebruiken? 

Bij praktijkspeuren gaat jouw hond op zoek naar een ‘vermist’ persoon in het bos. Door het volgen van een menselijk geurspoor gaat de hond proberen te achterhalen waar de sporenlegger (instructeur) naartoe is gelopen. 

Steeds wordt het te lopen spoor iets langer en moeilijker gemaakt, zodat de hond goed zijn best moet blijven doen om het juiste spoor te vinden.  

 

Zoveel leuke hondensporten, maar welke past nu écht bij jullie?

Tijdens de sport & spel cursus kiezen we 5 hondensporten uit om uit te proberen, zodat er heel veel variatie in de lessen zit. Behendigheid, Snuitgolf, Speuren, Hoopers, van alles passeert de revue. 

Verzoekjes mogen altijd gedaan worden! 

Soms wil je gewoon alleen maar lekker bezig zijn met je hond, en dat kan bij ons! Met simpele spullen, die je vaak thuis ook hebt, kan je zo ontzettend veel leuke dingen doen en dat gaan we allemaal doornemen.

Tijdens de funcursus gaan we elke les nieuwe oefeningen, trucjes, spelletjes en wedstrijdjes doornemen en doen. Plezier staat voorop, maar een beetje competitie komt zo nu en dan ook voorbij. 

Verzoekjes mogen altijd gedaan worden! 

Regelmatig organiseren we leuke activiteiten en workshops op ons trainingsveld en daarbuiten. Eenmalige sportactiviteiten of lessen in het bos of op de hei, er komt van alles langs om samen met jouw hond te doen. 

Geïnteresseerd? Hou de pagina dan zeker in de gaten! 

Online cursussen

Wat zou het heerlijk zijn om zelf te bepalen wanneer je les volgt, hoe lang je bezig bent en dan ook nog eens vanuit je luie stoel. Met onze online cursussen kan het allemaal.

We zijn bezig met een online puppycursus, maar hebben daarna nog veel meer plannen voor leuke online cursusprogramma’s. Hou de pagina dus goed in de gaten!

Er zijn tal van redenen om privéles te nemen. Jouw hond kan bijvoorbeeld erg gevoelig zijn voor prikkels of misschien wil je meer de diepte in met bepaalde onderwerpen. 

Wil je werken aan wat jíj wil, wanneer jíj wil en waar jíj wil? Wij helpen je graag!

We hopen je snel te zien op ons trainingsveld of online!!