Praktijk speuren

Durf jij jouw kanjer de leiding te laten nemen en te vertrouwen op zijn neus? Wil jij je hond leren lezen en hierop in leren spelen? En wil jij een superspeurteam worden? Ga dan zeker eens samen praktijk-speuren! 

 

Bij praktijk-speuren gaat jouw kanjer opzoek naar een ‘vermist’ persoon in het bos. Door het volgen van een menselijk geurspoor gaat de hond proberen te achterhalen waar de sporenlegger naartoe is gelopen. Het te lopen spoor wordt steeds iets langer en iets moeilijker gemaakt, zodat de hond goed zijn best moet blijven doen om het juiste spoor te vinden! 

 

Speuren is een ontzettend leuke sport voor elke hond, omdat hij kan doen wat hij het liefste doet, namelijk zijn neus gebruiken! Daarnaast heeft de hond bij speuren de leiding, hij bepaalt immers waar jullie heen gaan. Dit geeft ook een flinke boost aan zijn zelfvertrouwen, waardoor de sport ook zeer geschikt is voor de wat onzekere of angstige hond.  
Omdat het fysiek geen zware sport is, is het de ideale sport voor oudere, jongere of beperkte honden (en baasjes). Onderschat echter niet hoe intensief het speuren is, niet fysiek maar wel mentaal. Gegarandeerd volgt er na de les een hele diepe hondenslaap om alle opgedane prikkels weer te verwerken.  

De groepscursus die wij aanbieden is een beginnerscursus en onze privélessen zijn voor de beginnende of gemiddelde speurder. Ben je al een gevorderde speurder? Dan helpen we je graag met het vinden van een ander geschikt plekje. 

De les wordt gevolgd met jouw kanjer aan de lange lijn (van bij voorkeur 10 meter) en wordt gegeven in het bos in Ermelo.

Zit er geen goed startmoment voor je bij, maar wil je toch graag een bepaalde cursus volgen? Neem dan gerust contact met ons op, dan we bespreken samen wat de mogelijkheden zijn! Daarnaast kunnen jij en jouw hond vrijblijvend op onze wachtlijst geplaatst worden, zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe startdata voor onze cursussen.  

Aanvullende informatie


Prijs: € 150,-

Locatie: Bos in Ermelo

Duur: 10 lessen van 60 - 75 min

Vooropleiding: geen

Benodigdheden: 10 meter lange lijn en bij voorkeur een tuig.

Klik op de datum om je in te schrijven