Sociale Huishond

Prikkels weerstaan!

Kan jouw kanjer allerlei verleidingen en afleidingen weerstaan!?  In deze cursus staat afleiding centraal. De zintuigen van de hond worden geprikkeld door bijvoorbeeld een paraplu, voedsel op de grond, plotseling geluid, insluiting etc. We leren we de hond stapsgewijs deze prikkels te negeren of er niet van te schrikken. 

 

Sociale huishond is een cursus die wordt gegeven onder de reglementen van Federatie Hondensport Nederland (FHN). De training kan als extra cursus gevolgd worden, of na het succesvol behalen van de Basiscursus. 

In de cursus Sociale Huishond leert de hond onder andere:

·        Volgparcours afleggen

·        Geluidsproef

·        Voedsel weigeren

·        Niet schrikken van een optische prikkel, bijvoorbeeld een vlag of paraplu

·        Zich niet laten afleiden als hij door zijn baas geroepen wordt

·        De hond gedraagt zich sociaal naar andere honden

·        Terrasoefening

·        Rustig blijven bij insluiting

·        Op afstand van de baas te wachten

Nieuwsgierig geworden naar alle oefeningen, uitgebreide uitleg en de reglementen?
Deze zijn hier te lezen op de site van de FHN. In overleg met jouw instructeur wordt bepaald of jij en jouw hond klaar zijn voor dit examen. Het examen wordt afgenomen door een keurmeester van de FHN. Hier zijn aparte (examen)kosten aan verbonden.

Onze Sociale Huishond cursus bestaat uit 10 lessen, maar gemiddeld duurt het 20 lessen voor jullie helemaal klaar zijn gestoomd voor het officiële FHN-examen. We proberen dan ook altijd om op een bepaalde dag en tijd twee Sociale Huishond cursussen (dus twee keer 10 lessen) direct achter elkaar aan te plannen in het rooster. Zo kunnen jullie gewoon elke week op hetzelfde moment blijven lessen tot het examen! 

Zit er geen goed startmoment voor je bij, maar wil je toch graag een bepaalde cursus volgen? Neem dan gerust contact met ons op, dan we bespreken samen wat de mogelijkheden zijn! Daarnaast kunnen jij en jouw hond vrijblijvend op onze wachtlijst geplaatst worden, zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe startdata voor onze cursussen.  

Aanvullende informatie


Prijs: € 110,- exclusief examenkosten

Locatie: Leaf Kynocentrum Ermelo

Duur: De cursus bestaat uit 10 lessen 

Vooropleiding: basiscursus

Klik op de datum om je in te schrijven