IPO speuren

IPO sport speuren is een ontzettend leuke hondensport voor 

jong en oud. Elke hond kan speuren, want wist je dat een 

hondenneus wel 30 keer beter kan ruiken dan de mens!?  

 

IPO speuren is een onderdeel van het sport speuren, waarbij de hond een door een persoon achtergelaten geurspoor moet volgen, door een weiland heen. Op dat geurspoor worden ook 2 voorwerpen achtergelaten die de hond moet verwijzen als hij erlangs loopt. Verwijzen betekent dat de hond aangeeft een voorwerp gevonden te hebben, wat kan in de vorm van gaan zitten, liggen of stilstaan. Om het nog iets moeilijker te maken zitten er ook nog 2 
hoeken in het spoor verweven, zodat de hond echt goed moet ruiken om de juiste weg te vinden. Onwijs leuk om samen met je hond te doen!


Omdat het fysiek geen zware sport is, is het de ideale sport voor oudere, jongere of beperkte honden (en baasjes). Onderschat echter niet hoe intensief het speuren is, niet fysiek maar wel mentaal. Gegarandeerd volgt er na de les een hele diepe hondenslaap om alle opgedane prikkels weer te verwerken.  

De groepsles wordt gevolgd met je kanjer aan de lange lijn (bij voorkeur 10 meter) en wordt gegeven in een weiland in Ermelo. 

Zit er geen goed startmoment voor je bij, maar wil je toch graag een bepaalde cursus volgen? Neem dan gerust contact met ons op, dan we bespreken samen wat de mogelijkheden zijn! Daarnaast kunnen jij en jouw hond vrijblijvend op onze wachtlijst geplaatst worden, zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe startdata voor onze cursussen.  

Aanvullende informatie


Prijs: € 120,--

Locatie: ntb in Ermelo

Duur: 10 lessen
Benodigdheden: lange lijn (bij voorkeur 10 meter lijn) en het liefst een tuig.

Vooropleiding: geen

Klik op de datum om je in te schrijven