Hoopers

De meningen van net-niet kenners variëren van: "behendigheid voor bejaarden" tot "een ideale sport voor jonge honden".
Maar wat houdt hoopers nou echt in? 


Hoopers heeft inderdaad wat weg van behendigheid, waarbij bij beide de hond een vooraf bepaald parcours zo snel mogelijk en foutloos moet doorlopen. Bij hoopers geeft de baas (ook wel een handler genoemd) zijn commando’s en aanwijzingen echter op afstand, vanuit een daarvoor aangegeven vak.  

Het parcours bestaat uit verschillende toestellen en hindernissen, waarbij niet gesprongen hoeft te worden. Daarbij staan de toestellen veelal in logische en vloeiende lijnen. Hierdoor is het dus zowel fysiek als mentaal veel minder belastend voor jou en jouw hond en dat maakt het dus de ideale sport voor de oudere, jongere of beperkte hond, die toch lekker actief wil zijn! 

In de cursus komen de volgende punten aan bod: 

·        Kennismaking met de verschillende hindernissen en toestellen 

·        Het aanleren van de juiste commando’s en aanwijzingen 

·        Het leren begeleiden van de hond over het parcours  

Het is aan te raden om eerst een puppy- en/of basiscursus te volgen, zodat de hond alle basiscommando’s kent en uit kan voeren. Deze zijn nodig om een Hoopersparcours met succes te doorlopen.  Daarnaast is het ook fijn als jouw hond zonder problemen los kan lopen en redelijk goed onder appèl staat.

Zit er geen goed startmoment voor je bij, maar wil je toch graag een bepaalde cursus volgen? Neem dan gerust contact met ons op, dan we bespreken samen wat de mogelijkheden zijn! Daarnaast kunnen jij en jouw hond vrijblijvend op onze wachtlijst geplaatst worden, zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe startdata voor onze cursussen.  

Aanvullende informatie

 

Prijs: € 110,- 

Locatie: Leaf Kynocentrum Ermelo 

Duur: De cursus bestaat uit 10 lessen. 

Vooropleiding: puppy en/ of basiscursus 

Klik op de datum om je in te schrijven