Behendigheid

Bij Behendigheid, ook wel Agility genoemd, is het de bedoeling dat je hond een parcours van hindernissen en toestellen zo snel mogelijk én foutloos doorloopt. Springen, slalommen, door tunnels rennen, kattenloop, schutting; het zijn een paar voorbeelden van de oefeningen die voorbijkomen, waarbij snelheid en het atletische vermogen van de hond centraal staan. Maar ook de baas moet in goede conditie zijn, want deze rent gewoon lekker mee met de hond voor de nodige aanwijzingen en begeleiding. Dit is een onwijs leuke en actieve cursus om met jouw kanjer te doen.

 

In de cursus komen o.a. de volgende punten aan bod:

-          Kennismaking met de verschillende hindernissen en toestellen

-          Het aanleren van de juiste commando’s en aanwijzingen

-          Het leren begeleiden van de hond over de behendigheidshindernissen

Het is aan te raden om eerst een basiscursus te volgen, zodat jouw hond alle basiscommando’s kent en kan uitvoeren. Daarnaast is het ook fijn als jouw hond zonder problemen los kan lopen en redelijk goed onder appèl staat. Vanwege de belasting op spieren en gewrichten is deze cursus voor honden vanaf 1 jaar.

Zit er geen goed startmoment voor je bij, maar wil je toch graag een bepaalde cursus volgen? Neem dan gerust contact met ons op, dan we bespreken samen wat de mogelijkheden zijn! Daarnaast kunnen jij en jouw hond vrijblijvend op onze wachtlijst geplaatst worden, zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe startdata voor onze cursussen.  

Aanvullende informatie

 

Prijs: € 110,-

Locatie: Leaf kynocentrum Ermelo

Duur: De cursus bestaat uit 10 lessen.

Vooropleiding: Basiscursus

Leeftijd hond: Vanaf 1 jaar

Klik op de datum om je in te schrijven