Basiscursus

Een stevige foundation!

Je herkent het misschien wel: jouw hond lijkt eindelijk door de puppyfase heen en even wat rustiger te worden. Maar dan beginnen de hormonen een rol te spelen. Alles waar je zo hard aan gewerkt hebt, in één klap “vergeten”. Ook het hier komen wil niet meer en luisteren, ho maar. In de basiscursus leer je hoe je op een positieve manier hiermee om kan gaan. Verder krijg je handvatten hoe je de eerste verschijnselen van puberteit kan herkennen en benaderen.

 

De basiscursus is het vervolg op de puppygroep. Heb je geen puppycursus gevolgd? Geen probleem! De basiscursus is het moment om in te stromen voor herplaatsers, of pubers of volwassen honden waar je graag mee aan de slag wilt.

We leren belangrijke basisvaardigheden aan, gaan verder op de oefeningen uit de puppytijd en leren nieuwe oefeningen aan.

De volgende onderdelen komen aan bod:

·        Aandacht met afleiding

·        Blijf oefening

·        Wandelen zonder trekken

·        Omgaan met prikkels

·        Zelfbeheersing

·        Hier komen

·        Naast je aansluiten

In de basiscursus geven wij ook een heideles, waarbij we de Groevenbeekse Heide onveilig gaan maken. Hier gaan we oefenen met alle bovenstaande punten, maar dan dus in een hele andere,  vooral prikkelrijke omgeving!  

Voor jonge honden onder de leeftijd van 4 maanden, adviseren wij eerst de puppycursus te doen. De basiscursus wordt afgesloten met een examen die door Leaf Kynocentrum zelf wordt afgenomen. Na de basiscursus kan je doorstromen naar de Sociale Huishond cursus.

Zit er geen goed startmoment voor je bij, maar wil je toch graag een bepaalde cursus volgen? Neem dan gerust contact met ons op, dan we bespreken samen wat de mogelijkheden zijn! Daarnaast kunnen jij en jouw hond vrijblijvend op onze wachtlijst geplaatst worden, zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe startdata voor onze cursussen.  

Aanvullende informatie


Prijs: €110,-

Locatie: Leaf kynocentrum Ermelo

Duur: De cursus bestaat uit 10 lessen inclusief een heideles. 

Vooropleiding: puppycursus

Klik op de datum om je in te schrijven