06 824 825 11
Hit enter to search

Behendigheid / Agility

Is jouw hond een echte atleet?

Bij behendigheid, ook wel agility genoemd, is het de bedoeling dat je hond een parcours van hindernissen en toestellen zo snel mogelijk én foutloos mogelijk doorloopt. Springen, slalommen, door tunnels rennen, kattenloop, schutting; het zijn een paar voorbeelden van de oefeningen die voorbijkomen, waarbij snelheid en het atletische vermogen van de hond centraal staan. Ook de baas moet in goede conditie zijn, want deze rent gewoon lekker mee met de hond voor de nodige aanwijzingen en begeleiding. 

Dit is een leuke en actieve cursus om met jouw hond te doen en jullie kunnen starten zodra je hond 1 jaar oud is geworden. Dit in verband met de ontwikkeling van het hondenlichaam.

Hier gaan we aan werken tijdens de behendigheidscursus!

We starten een cursus behendigheid / agility met het rustig kennismaken met alle toestellen en hindernissen. Plezier en de hond op eigen tempo laten ontdekken en ervaren staan hierbij centraal. Dit bouwen we uit met een stuk techniek en ook gaan we commando’s aan de oefeningen koppelen. 

Hebben de honden (en baasjes) dit onder de knie, dan begint het echte werk en gaan jullie een parcours van hindernissen lopen. Eerst klein en in rechte lijnen, maar langzaamaan worden ze langer, ingewikkelder en met de nodige bochten. 

Na 10 weken sluiten we de cursus af met een klein examen en een mooi diploma voor jou en je hond. Daarna kunnen jullie door met nóg een cursus, en dan nóg één, en nóg één… 

Praktische informatie behendigheid

Twijfel je nog? Neem contact op voor een gratis intakegesprek!

Neem alvast een kijkje bij onze behendigheid-/ agilitycursus!